Intresset för ”oidentifierade flygande föremål” (UFO) är rekordstort och ofta är det journalisten Clas Svahn som spelar huvudrollen. Han är ordförande i föreningen UFO-Sverige, ansvarig för världens största UFO-arkiv och har även en expertroll i TV4-serien ”UFO-mysteriet med Felix Herngren”. Dessutom har han nyss släppt boken ”UFO – närkontakterna som skakat världen”. Den 24 april kommer Clas Svahn till SJS för att berätta om sin nya bok och om några omtalade svenska UFO-rapporter.  När en avlång farkost med små vingar störtade i värmländska Backsjön (1999) fanns det sju trovärdiga vittnen till händelsen. Det gjorde att militären skickade ner dykare för att leta efter den mystiska farkosten. Drygt 50 år tidigare (1946) kom det in 100-tals tips från allmänheten om mystiska spökraketer runt om i Sverige och militären gjorde en utredning med delvis hemligstämplade slutsatser.

Vi tror att det blir ett superintressant möte med Sveriges främste UFO-expert som framför allt har ambitionen att förklara det oförklarliga.  Clas Svahn kommer förstås att svara på era frågor om UFO och ni har också möjlighet att köpa hans nya bok.

Tid: 24 april kl 11:30.

Vi bjuder på kaffe och smörgås.

Plats: Vision på Kungsgatan 28a

Anmälan till: poj25persson@gmail.com senast den 19 april