Alva och Gunnar Myrdals brevväxling med sonen Jan Myrdal är märklig i sin blandning av brutalitet från sonen och omhändertagande från modern. Genom dottern Kaj Fölster och sonsonen Janken Myrdal har denna brevsamling bevarats, och nu har en stor del av den givits ut i boken ”De hemliga breven”.
Här avslöjas en verklighet som står i skarp kontrast till Jan Myrdals skildring av förhållandet till föräldrarna, exempelvis i de berömda barndomsskildringarna från 1980-talet. 
– Farsan använde lögnen som metod, vilket är något annat än mytomani, konstaterar Janken Myrdal som är gästtalare på vårt årsmöte torsdagen den 22 februari och som då kommer att vidga perspektivet utifrån boken.  
Janken Myrdal vill belysa i vilken tradition detta förhållningssätt ingår, hur vår tid karakteriseras av att sanningsbegreppet undermineras och hur det påverkar samhällets förmåga att lösa de problem vi står inför. 

Om du inte redan har anmält dig till årsmötet är det dags att göra det. Skicka anmälan till annmarie.schroder@icloud.com senast den 19 februari. 
Vi samlas till kaffe och smörgås på biografen Zita, Birger Jarlsgatan 37, torsdagen den 22 februari kl 11.30, årsmötesförhandlingarna startar kl 12.
Janken Myrdal, som medverkar från cirka kl 13, ser fram emot frågor och diskussion. 
Varmt välkomna!