Kulturhistorisk vandring längs Nacka ström den 11 oktober.
Här osade eld och svavel. Intill forsande vattenfall yrde hammarslagen och tillverkades krut för krigen och mässingsknappar till karolinernas uniformer. Här maldes merparten av mjölet till Stockholms bagerier ända till slutet av 1920-talet. Kvarnhjulet blev symbolen för Nacka stad och bergsnacken i dalgångens början gav namnet till det växande brukssamhället på Gustav Vasas 1500-tal.
Få av oss känner till att detta var det ursprungliga Nacka som för 500 år sen var vad Karlskoga är för Sverige idag vad gäller försvarsrustande.
Sjöstadsguiden Inger Johansson tar oss med på en spännande vandring och resa i dåtid längs strömmen, brukssamhället, kyrkogården, upp längs den gamla landsvägen och stengärdsgårdarna till bronsåldersgravarna vid Hellasgården, där de som vill kan luncha eller fika till rabatterat pris framför brasan eller ta buss 401 tillbaka till stan.

Start vid Nacka kvarn intill Järlasjön. Slut vid Hellasgården och Källtorpsjön, drygt 2 km.

Tid: onsdagen den 11 oktober kl 11 till cirka 13.30

Samling: kl 11 vid hållplatsen Nacka kvarn
(buss 401 el 403 från Slussen, resan tar ca 15 minuter)

Begränsat antal! Först till kvarn. Glöm inte att lämna återbud om du inte kan delta!

Anmälan senast den 9 oktober till: annmarie.schroder@icloud.com