Stadsvandring den 17 oktober – Tyvärr redan fullbokad med väntelista!

Välkommen på stadsvandringen ”Från avkrok till storstad – Stockholm förändras 1850–1900”.
Gasljus, parker, avloppsledningar, järnväg, hotell och palats gjorde Stockholm till en modern storstad i slutet av 1800-talet. Kraven på rösträtt och utbildning för alla oavsett kön och ekonomi tilltog i styrka. 
En person som stod i händelsernas mitt var Lars Johan Hierta, omstridd publicist, innovativ företagare och reforminriktad politiker. Wendela Hebbe, Isaak Hirsch och Kerstin Hesselgren är andra personer vi möter under vår vandring genom berättelsen om när Stockholm började likna den stad som vi har i dag.
Vår guide är Michael Karlsson, som ledde den uppskattade vandringen genom Hjorthagen och Norra Djurgårdsstaden i slutet av maj. Vi som var med då vet att Michael har en svåröverträffad förmåga att levandegöra historien genom de personer som format den. 
Tid: Tisdagen den 17 oktober kl 13 –14.30.
Samling vid Stora Nygatan 31. 
Anmälan stängd, inga platser kvar!
Obs: Ge besked om återbud om du får förhinder så kan någon annan få din plats!