Skynda, skynda! Det finns fortfarande möjlighet att följa med på resan till Österlen i maj. Men det är bråttom. Intresseanmälan senast den 1 april.
Programmet för fyra dagar i Skåne den 22-25 maj
Dag 1.
Utanför tåget står träd och rapsfält i full blom och inget kan vara vackrare än Österlen i maj! Vi tar tåget till Malmö, där vi övernattar på hotell Jörgen Kock. Där träffar vi våra skånska SJS-kolleger och äter middag tillsammans.
Dag 2.
Vi åker buss mot Österlen, där vi träffar journalistkollegor på Ystad Allehanda för lite erfarenhetsutbyte. Vilka nyheter har Skåne att bjuda på?
Därefter åker vi vidare till Kåseberga och går upp till Ale stenar. Vi äter en god skånsk sillunch vid havet i Kåseberga innan vi åker vidare mot Simrishamn. På vägen stannar vi till vid Dag Hammarskiölds Backåkra och i fiskeläget Skillinge.
På eftermiddagen checkar vi in på hotell Swea i Simrishamn. Vi äter middag på hotellet.
På kvällen får vi också ett inspirerande besök av Skillingekonstnärinnan, Maria Lancing, som berättar om sitt konstnärsskap. Maria bjuder på spännande berättelser om ristningar på ägg, gamla fiskelägestraditioner, om Skillinge och Österlen förr och nu.
Dag 3.
Vilket bra år att åka till Simrishamn, staden fyller nämligen 900 år i år! Till frukost får vi därför besök från Simrishamns museum. Vi får höra allt om stadens vikingarna och stadens stundande 900-årsjubileum.
Efter frukost åker vi till ”Vineriet” i Simrishamn där vi får en guidad rundvisning bland de stora vintankarna under jord. Självklart måste vi också smaka av vinet, därför bjuds det på både vinprovning och lunch.
Vi åker norrut längs med den vackra kusten och får en glimt av nationalparken Stenshuvud. Vi tar en annorlunda, men god, fika i kaffestugan Annorlunda och gör ett kort stopp i Kivik.
På kvällen äter vi middag på hotell Swea; i övrigt ett ställe som Fritiof Nilsson Piraten uppskattade.
Dag 4.
Efter frukost åker vi igenom det blommande landskapet till de stora äppelodlingarna och Kiviks musteri, där vi både får lyssna till ett intressant föredrag och gå på en rundvisning.
Vi äter dessutom en god lunch i musteriets restaurang Kärnhuset. De som vill hinner också handla i den stora butiken med alla sorters äppelprodukter innan vi mot eftermiddagen åker direkt till Lund och tar Stockholmståget hem.
Pris ca: 5 500 för dubbelrum
Icke medlemmar: 6 700 kr för dubbelrum
För enkelrum tillkommer en kostnad på ca 1 450 kr för tre nätter, detsamma för medlemmar som för icke medlemmar.
Priseerna är preliminära och beroende av antal deltagare.
Detta ingår i priset:
Tåg t/r Stockholm. Vi åker till Malmö men hem från Lund. Hotell tre nätter med frukost. Dubbelrum. Bussfärder. Inträden. Tre middagar. Tre luncher. Vinprovning. Besök på Kiviks musteri. Guide: Eja Nilsson.
Ingår ej: Någon fika på egen hand. Max 20 deltagare.
Intresseanmälan ska vara inne senast den 1 april.
För anmälan och mer information om resans innehåll kontakta Eja Nilsson:
post@ejanilsson.dk
Tel: 073-440 59 50