Den nya styrelsen öppnar nu klubbverksamheten igen. Äntligen har också vaccineringsverksamheten börjat ta fart.
Själv har jag hållit mig undan så mycket som möjligt i drygt ett år. Pysslat på den egna tomten och mat och andra varor har beställts på Internet med hemkörning.   Jag arbetar fortfarande och har deltagit i möten och rättegångar men det har gått bra med alla digitala möten även om det är frustrerande ibland. Har nu vaccinerats med Astra Zenecas dundermedicin och antas få nästa nio veckor därefter.

Start i maj

Vi har planerat start i maj månad. Programmet kommer att finnas på klubbens hemsida inom kort. Deltagarantalet blir begränsat efter de restriktioner som då gäller. Vi arbetar bl.a. på två trevliga utflykter. En gökotta för de morgonpigga och kulturpromenader.  Aktiviteter som är lite lättare att hålla avstånd i. Många kanske har fått sin andra vaccinering till dess.
Några av programpunkterna kommer att läggas upp digitalt på vår You Tubesida och är tacksamma för tips om något som du som medlem vill att vi skall göra. Vi söker också kontakt med våra videofilmande medlemmar som kanske själva vill bidra med egna inslag eller hjälpa oss med idéer. Vi funderar också på att prova på att distribuera en podd i aktuellt ämne. Om du själv har idéer som du vill förverkliga hör gärna av dig till styrelsen journalistseniorer@gmail.com Vi är runt 1260 medlemmar i klubben och ser gärna att fler än styrelsen bidrar. Inte minst vill vi få igång vår facebookssida där vi just nu är alldeles för få som finns anmälda och lägger ut inlägg.

Programblad i juni

Håll utkik efter våra programaktiviteter till hösten. De kommer att presenteras i ett programblad i juni.
Journalistförbundet arrangerar en kongress i oktober och ser fram emot en mängd av motioner om förbundets verksamhet. Om du vill ha din motion genom Stockholmsföreningen kan du skicka in den till teste@bildombudsmannen.se .
En grupp arbetar för att eventuellt ordna någon resa i höst, men är där restriktiva. Det är inte bara vaccineringen i Sverige att ta hänsyn till utan vi bör också vara säkra på att det land vi reser till har haft möjlighet att vaccinera den egna befolkningen. Som vanligt kan du meddela oss om du tycker att ett särskilt resmål kan vara intressant.
Styrelsens önskan är att ni alla, trots det dystra läget med olika restriktioner, kan förnimma en ljusglimt när klubbverksamheten åter kommer igång.
Med varma hälsningar
Styrelsen genom Staffan Teste, ordf.