VÄLKOMNA till

stockholmsjournalisternasseniorer.se

Sigfrid Leijonhufvud. Foto: Jurek Holzer.

Ni känner igen den. Det är den gamla utdragna adressen. I sig inget att yvas över. Men när Du klickar på den är Du med ens framme på en helt ny och fräsch hemsida. Vi hoppas att den ska bli en vital del av SJS verksamhet.

Den har kommit till efter en virusattack som slog ut den gamla hemsidan så effektivt att det inte stod i vår eller någon annans makt att återställa densamma med garanti att virusen var eliminerad för gott.

Den digitala revolutionen är en välsignelse också för oss som kom in i yrket på blytiden. Så mycket lättare och snabbare det går att få ut nyheterna! Fingrarna rör sig snabbare än tanken och vips är man klar med ännu ett knäck!

Men så drabbas man av virus svårare än influensa. Det var vad Journalistförbundets datorer och servrar råkade ut för tidigt hösten 2016. Det drabbade hela förbundets aktiviteter inklusive alla seniorklubbarnas hemsidor.

Virus kan inte botas med antibiotika. Men i datavärlden finns ändå ofta bot mot virus. Den här gången hjälpte ingenting. Vår hemsida låg nere hela hösten. Vi kunde meddela oss med er medlemmar genom e-post men det var inte tillfredsställande.

Nu har klubbarna inom seniordistriktet kommit överens om att från en gemensam plattform utarbeta individuella hemsidor för varje seniorklubb. Sedan projektet sjösatts – och det är det nu – kommer förbundet inte att ha med saken att göra. Vi kommer att länka till SJF och en rad andra källor av intresse men det är SJS styrelse som ansvarar för utformning och innehåll. Självklart hoppas vi på medverkan från er medlemmar.

Det företag som anlitats för att hjälpa oss att komma igång leds av Mikael Jenkler. Han kommer att kunna bistå hemsidesredaktörerna för klubbarna – i vårt fall Ingrid Lindgren och Marianne Falk – om något tekniskt går snett eller behöver ändras.

Vår ambition är att hemsidan ska bli än mer av en mötesplats för oss journalistseniorer än den var innan det svåra virusangreppet.

Lägg in vår adress bland era favoriter så möts vi snart igen.

GOTT NYTT ÅR

Sigfrid Leijonhufvud

Ordförande i SJS