Många ville utbyta minnen från Expressen när Anders Andersson berättade om sin bok ”Mitt liv med dina pengar” på höstens första pubträff på Pressklubben, den sista torsdagen i september.

Med humor och gott humör berättade han om ett journalistliv som började med att han som 18-åring lyckades få sommarjobb som vaktmästare på Blekinge Läns Tidnings lokalredaktion i Ronneby. Baktanken var att få in några egna bilder i tidningen. Det blev både bilder och texter och insikten att det var journalist han skulle bli.

Via Journalisthögskolan gick vägen till Expressen, Privata Affärer och den egna tidningen Driva Eget. Bokstavligen född i en lanthandel var steget mellan journalistisk och företagande aldrig långt. Ett reportage om hemdatorer i Expressen ledde till exempel till att han insåg behovet av dataprogram och själv började konstruera program för att räkna ut skatten – en god affär så småningom.

De 152 goda räden i boken kokade han blygsamt ned till två: Lägg inte alla ägg i samma korg och sitt still i båten.

Eva-Lena Ahlqvist