Nu är det sommarlov också  för Stockholmsjournalisternas seniorer efter ett mötestätt första halvår 2024. 

Inte mindre än fjorton möten och två resor har vi hunnit med sedan årsskiftet. Hälften av våra möten har haft journalistik som tema, vi har bjudits på fyra konstvisningar, diskuterat valet till Europaparlamentet och inte minst firat vår gemensamma 50-årsdag med jubileumskalas en vacker försommarkväll på Långholmen. 
Nu njuter vi av sommaren och ser fram emot att mötas igen i augusti.

Här några datum för planerade möten att redan nu lägga in i kalendern och som kan bokas först när inbjudan går ut. Mer kommer förstås när vi är i gång igen efter  sommaren. 

Den 21 augusti ser vi Statens konstråds utställning  ”Varning för konsten” om konstverken som stört och berört genom åren.

Den 24 september är det dags för höstmötet, där vi enligt stadgarna ska fatta beslut om medlemsavgiftens storlek och där vi också passar på att lyssna till en spännande gästtalare. 

Den 15 oktober besöker vi experimentlantbruket Torsåker för omställning till hållbara livsmedelssystem och smakar på framtidens mat. 

Den 12 november blir det ny chans att besöka Pressbyråns museum som snabbt blev fullbokat förra gången och den 6 december njuter vi av den traditionella jullunchen. 

Härlig sommar tills vi ses igen. 

Styrelsen

Stockholmsjournalisternas seniorer 

Vårens möten fick en både glansfull och intressant avslutning i juni när ambassadör Bengt van Loosdrecht på klingande svenska visade både officiella och privata delar av Nederländernas ambassad i Ebba Brahes palats på Götgatsbacken tillsammans med stadsguiden Peter Frisk.
Foto:Lars Epstein