Nu skall vi snart lägga ett svårt och tråkigt 2020 bakom oss och i stället se fram emot att vi med vaccinets hjälp kan börja ses igen på föreningsmöten, pubträffar, intressanta föredrag och resor.

I höstas hade vi planerat för en livestreaming av ett lunchmöte om USA-valet med professor Dag Blanck och Ginna Lindberg, Ekots USA-kommentator. Den ökade smittspridningen gjorde att SR avbokade studion som vi hade beställt. Men vi tänker inte ge oss utan planerar nu en livestreaming från en privatlägenhet i slutet av januari. Förmodligen är det inget annat som står till buds. Ämnet är fortfarande presidentvalet i USA. Joe Biden är då nytillträdd som president, landets 46:e. Förhoppningarna på honom är stora. Vilka möjligheter har han att leva upp till dem och återställa förtroendet för USA?

Nästa diskussionsämne måste bli följderna av britternas uttåg ur EU. Allan Larsson och Staffan Sonning, vilka har debatterat frågan hos oss tidigare, är vidtalade. I februari skall vi på något sätt ha ett årsmöte. Bland annat skall nya styrelsemedlemmar väljas in. På vårt styrelsemöte i början av januari måste vi bestämma hur det skall ske rent praktiskt. 

I början på nästa år är det dags att söka ett av våra rekreationsstipendier. Vid senaste styrelsemötet beslöt vi att tillfälligt höja taket på den totala stipendiesumman från 30 000 till 50 000 kronor.

Låt oss hoppas att covid-19 kan vara på reträtt i början av nästa år, även om det på många sätt ser mörkt ut! Vi vill inget hellre än att komma i gång med full verksamhet. Ämnen lider vi ingen brist på.

Vår önskan är nu att ni alla, trots det dystra läget med olika restriktioner ändå kan njuta av jul- och nyårshelgerna.
Med varma hälsningar
Styrelsen genom Göran Elgemyr, ordf.