Styrelsen har beslutat att bidra med 10 000 kronor till Reportrar utan gränser för arbetet med att stötta journalister i Ukraina.
Gåvorna som samlas in går till skyddsvästar, satellittelefoner och generatorer samt till presscenter för distribution av materialet. Organisationen ordnar också säkerhetskurser och ger psykologiskt stöd, enligt sin hemsida.

– Er generösa gåva gör stor skillnad för vår verksamhet. Hälsa och tacka dina kollegor i Stockholmsjournalisternas seniorer, skriver verksamhetsledaren på Reportrar utan gränser till oss. 

Samma dag som Stockholmsjournalisternas seniorer samlades till årsmöte förra året startade Ryssland sitt anfallskrig mot Ukraina. Då beslutade SJS:s styrelse att bidra med 10 000 kronor till Journalistförbundets insamlingsfond.
 
– I dag drygt ett år senare tvingas vi konstatera att detta fruktansvärda övergrepp med så mycket lidande som följd fortsätter med oförminskad styrka. Med vårt bidrag nu till Reportrar utan gränser kan vi förhoppningsvis stötta de journalistkollegor i Ukraina som kämpar under svåra förhållanden med att nå ut till omvärlden med vad som pågår, säger Stockholmsjournalisternas ordförande Louise Gerdemo Holmgren. 

Reportrar utan gränser behåller också fokus på länder och regioner där journalister utsätts för hot, hat, fängelsedomar och mord, som Iran, Afghanistan, Mexico, Kina och Eritrea. Listan kan tyvärr göras lång, skriver Reportrar utan gränser. 

Vill du ge ditt eget bidrag kan du gå in på deras hemsida och swisha din gåva.